Tuesday, February 22, 2011

Za ponavljače treba opet ponoviti. | zokster

Za ponavljače treba opet ponoviti. | zokster: "By rave - Posted on December 11th, 2010
Tagged: Politika

Za ponavljače treba opet ponoviti.

Pre devet godina dogodio se prvi napad Miloševićevih, reakcionarnih i desničarskih snaga na vladu Zorana Djindjića i promena koje je tada, kako smo mislili, doneo Peti oktobar. Parada ponosa je bila samo povod da branioci lika i dela Slobodana Miloševica i njegovih zločinaca i zločina izadju na svetlo dana i ponovo dobiju politički legimitet. To im je i uspelo i nastavili su dalje sa Cecinim koncertom na Marakani i pobunom Jedinice za specijalne operacije. Kraj je poznat , ubistvo premijera Zorana Djindjića i ponovo dovodjenje na vlast klike okupljene oko profašističkog premijera Vojislava Koštunice.

Sada posle devet godina scenarijo je samo malo promenjen. Prvo je nastupala Ceca sa Dodikom i predsednikom Tadićem u BiH, a zatim, povodom ponovnog, na jedvite jade, organizovanja gej parade, napad falangi na vladu i njene neodlučne političke ptedstavnike, koji je još žešći i organizovaniji. Naci analitičari, 'Utisak', 'Dveri', 'Naši a njihovi' su po svim medijima krenuli u odbranu i opravdavanje 'Naše dece'.
Uključen je i prvoborac Kusturica sa Manojlovom knjigom, i pokušajem održanja ustaljenog kriminalnog sistema vrednosti u društvu koje polako ali sigurno počelo da dolazi svesti. Glumatanje normalnosti, laganje sebe i drugih ne ide u nedogled a jedino šta im je ostalo, nacionalsocijalistički delirijum sa svojim 'herojima' i sve više nadolezećih 'Miševa', ne spašava ih od neospornih činjenica.
Plejada likova, boraca za 'Našu stvar' se nastavlja, tu su Tijanić i Vilijam Mondgomeri da, valjda već jednom, razjasne 'Djindjićevu spregu sa kriminalom' i švercom droge i cigareta.

Ne jedno od kjučnih pitanja, Šta je sa istragom i ko stoji iza organizovanja falangi mrkokošuljaša 10.10.2010.g ? niko ne odgovara. Zašto je ozbiljna istraga završila pod tepihom ? Sigurno neću poverovati da su sve smislila i organizovala dva debila.

Ubica uvek jasno ostavlja svoj potpis.

Na jednoj strani su činjenice i Srdja Popović a na drugoj, oni.
Ko su sve, oni ? Videćemo, samo da ne bude kasno.

- Sent using Google Toolbar"

No comments:

Post a Comment