Tuesday, February 22, 2011

Paralelna IZLOŽBA Predsednici Skupštine Srbije u delima umetnika vizionara. | zokster

Paralelna IZLOŽBA Predsednici Skupštine Srbije u delima umetnika vizionara. | zokster: "By rave - Posted on November 5th, 2010
Tagged: Politika

Autor ovog bloga se unapred izvinjava Picassovim umetničkim delima.

Pablo Piccaso 25 October 1881 – 8 April 1973


Skupština - Ko je ugasio svetlo?


Jedan od Predsednika Skupštine

Ima mnogo slikara koji bi to uradili vernije i manje groteskno ali ne postoji umetnik koji bi mogao da naslika portrete, svih predsednika skupštine, a da to ne bude Kič.
Možda jedino Picaso ali on nije živ.
rave Objavljeno: 04.11.2010 - 16:49

http://www.e-novine.com/comments/srbija/srbija-tema/42000-Kako-ismejati-...


Jedna od Predsednica Skupštine
Slika je ukradena vredi oko 10 mil US$
Nije u Srbiji.

Piše: Ljiljana Jokić Kaspar
05.11.2010 - 14:25
Potpuno razumem poslanicu LDP Natašu Mićić što joj se ne dopada portret koji je po njenom liku naslikao Dragan Stojkov, poznati slikar. Čist promašaj! Svako normalan bi prihvatio da ga unakazi Pikaso, ali Dragan iz Sombora koji neće nikad dostići umeće malog prsta Uroša Predića je tužna činjenica koja govori o ljudima i vremenu u kome živimo. Vlast je izabrala umetnika po svojoj meri, a portrete će jednog dana iseći neki revolucionar kad uleti da oslobađa Skupštinu. Šalim se, ali i verujem da je najbolje ukloniti ih što pre da se ne brukamo pred svetom i ljudima. Niko ne zna kako je reagovala Dora Mar kad je prvi put videla svoj portret i da li je tom prilikom potegla oklagiju na voljenog Pikasa, ali sam sigurna da je imala na umu nešto što se zove umenička sloboda.

Nisam kompetentna da procenjujem vizualnu umetnost, ali slučajno znam kako na prijemnim ispitima crtaju portrete budući studenti likovne akademije. Niko ne bi prošao ni prijemni kad bi slikao kao Stojkov. I nije samo Natašin portret diskutabilan, i drugi bivši predsednici pParlamenta su razočarani (ne)umećem portretiste Stojkova kome je iz nepoznatih razloga namenjeno da ovekoveči 33 predsednika Parlamenta i usput za taj posao zaradi oko četiri milona dinara. To je prava sitnica od novaca u odnosu na ogromno rasipanje od strane države, ali sam ubeđena da bi neki dobar fotograf bio jeftiniji i iskreniji. Nadležni tvrde da su portreti svih dosadašnjih predsednika parlamenta u holu Skupštine Srbije neophodni da pokažu „tradiciju srpskog parlamentizma“. A šta bolje može da ga obeleži od kiča i lažne umetnosti?

http://www.e-novine.com/kolumna/ljiljana_jokic_kaspar/42035-Buvljak-naih...


Predsednik Skupštine Od uvek za mir.

Šteta što Pikaso nije dostupan da portretiše naše slavne šefove parlamenta (sa ili bez brkova), jer bi samo on mogao da dočara njihovu ''unutrašnju lepotu''. Ovako ostaje samo Palmi da se nada da će to biti moguće kad on bude predsedavao Parlamentom.
scoby Objavljeno: 04.11.2010 - 15:18


Predsednik Skupštine No 20


Predsednik Skupštine No 21


Predsednik Skupštine Veliki orator i demokrata

Parallel Exibicions Is there a Correct 'Reality?'

Joan Miro
http://zokster.net/drupal/node/10499

Otto Dix
http://zokster.net/drupal/node/10705

Dragan Stojkov
http://www.e-novine.com/fotogalerija/fotogalerija-entertainment/41997-Pr...

http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/41985-slika.html

- Sent using Google Toolbar"

No comments:

Post a Comment