Tuesday, February 22, 2011

Glamour izbor za Ženu godine Još jedna vatikansko, gay lobby nameštaljka. | zokster

Glamour izbor za Ženu godine Još jedna vatikansko, gay lobby nameštaljka. | zokster: "By rave - Posted on November 3rd, 2010

Američki magazin Glamour u svom tradicionalnom izboru za Žene godine, proglasio je ovogodišnje dobitnice. Prva među jednakima je pevačica Fergie (nekadašnji zaštitni znak grupe Black Eyed Peas), iza nje Katie Spotz (najmlađa osoba koja je sama preveslala Atlantik), potom glumica Julia Roberts, onda jordanska kraljica Rania, zatim somalijska liječnica dr Hawa Abdi (koja vodi kamp s 90.000 izbjeglica u blizini glavnog grada Mogadiša), a nagradu je dobila i Constance McMillen, tinejdžerka iz američke savezne države Mississippi, koja je tužila školu jer joj nije dopustila da joj pratnja na maturskoj zabavi bude njena lezbijska partnerka. Među ostalim dobitnicama ovogodišnjeg priznanja su pevačica Cher, modna kreatorica Donatella Versace, te sportiskinje Lindsey Vonn, Mia Hamm i Lisa Leslie.

Posebna nagrada „Ženski šefovi država: Izabrane', skupni je naziv za 18 dobitnica nagrade iz svijeta politike, među kojima su se našle hrvatska premijerka Jadranka Kosor i predsednica Federacije BH Borjana Krišto, dve od 18 predsednica država ili vlade u svijetu kojima je ove godine pripalo to ugledno priznanje. U obrazloženju nagrade bivša američka državna sekretarka Condoleezza Rice, rekla je o dobitnicama: 'One su ostale usredotočene na pitanja žena. Zahvaljujući njima, devojčice sada imaju snažne modele na samom vrhu. Te čelnice, ojačane Glamourovom nagradom, nadahnjuju sledeći naraštaj, i možda rešavaju brige današnjih devojčica zbog nedovoljnog obrazovanja, smrtnosti majki i silovanja kao oružja u ratu'.

Među nagrađenim političarkama su nemačka premijerka Angela Merkel, predsednica Argentine Cristina Fernandez de Kirchner, predsednica Liberije Ellen Johnson Sirleaf, predsednica Litve Dalia Grybauskaite, slovačka premijerka Iveta Radičova, predsednica Kostarike Laura Chinchilla, premijerka Bangladeša Sheikh Hasina, premijerka Islanda Johanna Sigurqardottir. Na popisu dobitnica su i predsednica Kirgistana Roza Otunbajeva, zatim predsednica i premijerka Finske Tarja Halonen i Mari Johanna Kiviniemi, australska premijerka Jullia Gillard, predsednica Federacije BiH Bojana Krišto i druge.

'To su doslovno, najmoćnije žene svijeta: 18 aktuelnih predsednica i premijerki. Taj se broj gotovo udvostručio od 1990. i te čelnice sada mijenjaju smer istorije, ne samo za žensku polovinu sveta, već za sve nas', piše Glamour u popratnom tekstu uz objavu imene nagrađenih. 'Ne tako davno, premijeri i predsednici su gotovo sve bili muškarci', rekao je za list glavni sekretar UN Ban Ki Moon. 'Žene imaju sveži pogled na naše najteže probleme, bilo da se radi o klimatskim promenema ili o miru na Bliskom istoku. To je ogromna promena'.

Glamour citira i reči premijerke Kosor o seksističom pristupu ženama na čelnim političkim položajima: 'Mediji nastavljaju postavljati 'ženska', a ne 'politička' pitanja. Kada sam postala premijerka, pitanje na kojem sam najčešće morala odgovarati je 'Bojite li se?'.Glamour ističe upravo suprotno, kako je Kosor pokazala da se ne boji, te da se 'neustrašivo bori s vladinom korupcijom, domaćim nasiljem i čak sa spolnim stereotipom u školama'.

To je sve još jedna vatikansko, masonska, gay lobby nameštaljka.
Nije moguće da nigde nema Olje Bećković istaknutog borca za prava naše dece.

- Sent using Google Toolbar"

No comments:

Post a Comment