Tuesday, February 22, 2011

Ah taj DEPOS. | zokster

Ah taj DEPOS. | zokster: "By rave - Posted on October 22nd, 2010
Tagged: Politika

Ah taj DEPOS!

Kakvu je samo Milošeević opoziciju imao u to vreme, nije mu bilo lako. Ne znam da li je smeo i jedno oko da zatvori. Buka i smrad nesnosni, galama, šerpe, lonci, jagnjići, prasići, non stop marševi, petarde, prskalice stalne pretnje: Ne znaš ti, daj nama, mi to bolje radimo, em smo tiši. Sve sami akademici, Bećković, Drašković, Tadić, Obretković, Mićunović, Šećerovski prekaljeni borci za onu stvar. Udružili se sa hipicima i anarho-monarhistima, al nisu ovo hipici ko što su nekad bili, nisu to, šizle mizle, seke perse, to su bre mačo gay likovi, mogli bi da glume sa Rambom u svakom filmu, osvojiće oni jednog dana i Holivud i to kao glavni negativci. Nisu ni anarho-monarhisti kao što su nekad bili. Nema tu manira da vam se krv sledi kad ih vidite. Tu je bio i jedan u odelu, jak ko bik, vegetarijanac, jede samo travke. Od njega je pretila i najveća opasnost. Svi su hteli njega za vodju a on stane na čelo kolone i viče : Ja sam za vama, ja sam za vama,i tako u nedogled, kao da niko ne zna da su svi za vama.
Svi imaju jasan cilj da sruše legitimno izabranog diktara, duvajući mu, iz sve snage, u ledja, kad, ko i gde, može. Alternativa, predložena od strane jednog akademika i bojovnih defetista, je bila da se, bojkotom izbora, na izborima osvoji vlast na svim nivoima, ali to je, kao lucidna ideja, ostavljeno za kasnije.
Miloševiću nije bilo spasa. Sateran je u ćošak, zatim isteran na čistac, ni vetrovka mu nije pomagala. Al onda se odnekud pojaviše beogradske huliganke da ih nerviraju, ližući McDonalds sladolede.
To je bio kraj, skupila se usta i ni daška od oluje. Posle merenja temperature, vizite i konzilijuma molera, izabran je spektar boja i prešlo se na alternativni plan B. Nastaviti sa farbanjem do novih izbora.
Žao mi je što im se ne priključih i ne dadoh više od sebe Za malo, što ne bi, gotov. Za sve je kriv McDonalds i onaj ko ga tu postavi.
Falila su im samo dva prsta i nokat.



Pionirski park Vidovdanski sabor Beograd 1992.

- Sent using Google Toolbar"

No comments:

Post a Comment