Thursday, October 21, 2010

Srbija Juče Danas Sutra - Mali i neadekvatan odgovor u tekstualnom obliku. | zokster

Srbija Juče Danas Sutra - Mali i neadekvatan odgovor u tekstualnom obliku. | zokster: "http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-licnosti/41572-Hrvat...


Srbija Juče Danas Sutra

Moj mali i neadekvatan odgovor u tekstualnom obliku, revitalizaciji programa SPS+SPC i ostali sa kraja osamdesetih iznet i prihvaćen na Gazimestanu 1989.
'Srbija je tamo gde su srpski grobovi.'
'Ako ne znamo da radimo znamo da se bijemo'
'Niko i ništa neće stati na put pravednim ciljevima srpskog naroda.' po svaku cenu,
'Ako treba, ješćemo korenje'
'Neka nas i pola pogine ali vredi'
'Jahaćemo na konjima i tući se toljagama a mogu da posluže i zardjale kašike'

Nacionalni program SANU, SPC, Patrijarha, Miloševića kao matice, srpskih generala u JNA sa oslonsem na srpsku pseudo opoziciju, udruženja knjževnika, likovnihi, estradnih i inih umetnika, Nikolaja Velimirovića i probudjeni krezubi narod, sveo se na mržnju prema civilizaciji, vodovodu i kanalizaciji, gradovima kao leglima kopiladi. Neku verziju ruralnog nacizma sve u ime veličine, zdravlja i čistote srpske rase, koja ima pravo da sebi stvara pastoralnu državu primerne veličine, državu, 'zdravih, bogobojažljivih i dobroćudnih' domaćina, koji su uvek spremni da brane ognjišta i nejač od svega što i malo ne liči na njih i njihov način života. Jednom reči, krenulose se u bitku za srpski LEBENSRAUM i na nebu i na zemlji.
Mora se reći, bilo je i hrabrih individua koji su prepoznali zlo dok se ušunjavalo na prstima i koji su po cenu sopstvenog života i tada vrištali, upozoravali ali nije bilo pomoći da se srpski brod skrene sa zacrtane maršrute, od urbicida do genocida pa sve do Haga, nekad zvanog Nirnberg.

Sada posle dvadeset godina opet ista priča. Ovakve spodobe i dalje, bez otrežnjena, kao da se ništa nije dogodilo, guraju svoju zemlju i svoj narod, u koji su navodno zaljubljeni, svesno u izumiranje i propast. Japanci su to zvali Bušido kodeks a ovde bi se mogao prevesti kao Kosovski zavet.

I pored svega taj program i dalje itekako živi u odbrani njegovih istorijskih dostignuća, u Republici srpskoj stvorenoj i na genocidu, ukidanju vojvodjanske autonomije na početku i na Kosovu kao srcu Srbije, a sa hipotekom genocida u pokušaju.

- Sent using Google Toolbar"

No comments:

Post a Comment