Wednesday, March 9, 2011

e-novine.com - Dodik: Bez milosti za Sarajevo

e-novine.com - Dodik: Bez milosti za Sarajevo: "Milorad Dodik, predsednik manjeg entiteta u BiH, odlučio je da se razračuna sa austrijskim ministrom spoljnih poslova Mihaelom Špindelegerom, zbog izjave da je ''nezamislivo izručenje Jovana Divjaka Srbiji'', ne zaboravivši da uputi još jedan verbalni rafal ka Sarajevu

''S obzirom na to da se radi o izjavi visokog zvaničnika Austrije čiji pravosudni organi treba da donesu odluku o izručenju Divjaka po optužnici za ratni zločin koji je raspisala Republika Srbija, ova izjava ima elemente svojevrsnog pritiska na pravosuđe i otvorenog davanja preporuke kako da se postupi'', saopšteno je u ponedeljak u kabinetu prezidenta Republike Mrske, koji je u znak protesta odbio da prisustvuje sastanku na kome su tog dana u Sarajevu učestvovali ministri inostranih poslova Bugarske, Slovenije i Austrije.

Mile Laktaš otkazao je svoju posetu sarajevskoj ''čaršiji'', koju će, kako je tarabićevski predvideo, međunarodni zvaničnici pokušati da odobrovolje zbog nedavnog hapšenja Jove Divjaka.

'Ministar Špindeleger je zbog straha od neprijatnosti u Sarajevu čak naprasno i otkazao svoje učešće, čime je jasno pokazao šablon po kome funkcionišu stranci u BiH. Ja ne želim da dajem svoj doprinos takvoj vrsti farse, te zbog toga i neću učestvovati na pomenutom sastanku', obznanio je Dodik, dodavši u genocidnom zanosu da ne oseća samilost prema Sarajevu i ''njihovom Jovi''.

''Lično ne saosjećam sa 'čaršijom' niti sa 'njihovim Jovom', već sa nevinim žrtvama masakra u Dobrovoljačkoj ulici. Zbog toga, nemoguće je moje prisustvo u Sarajevu u atmosferi javne podrške osumnjičenom za taj podmukli zločin'', zapucao je Milorad Dodik još jednom po Sarajlikama i Sarajlijama, u najboljem maniru Eduarda Limonova. ''Za početak'', navodi dalje Dodik, ''bilo bi dovoljno da se shvati da BiH nije Sarajevo i njegova čaršija, i da to što 'čaršija ne da svog Jovu' ne može biti starije od principa nezavisnosti pravosuđa'.

A, ko će bolje znati šta je nezavisno pravosuđe, do vožd koji je više puta optuživan da vrši pritisak na sudske institucije u BiH. Niz Dodikovih besmislica spakovanih u formu saopštenja, samo su deo nac-ofanzive za izručenje Jove Divjaka, kojoj prisustvujemo poslednjih nekoliko dana. Počelo je blogovanjem SNSD-jurišnjika Rajka Vasića, na koje su se nadovezali srbijanski tabloidi nakon što se glumac Sergej Trifunović pojavio u javnosti u majici sa likom generala Divjaka. Cenu je platio i Dragan Bjelogrlić čiji je film ''Montevideo, Bog te video'' skinut sa repertoara paljanskog Kulturnog centra ''iz moralnih i bezbjedonosnih razloga'', dok se u poslednjem talasu histerije javio izvesni Nedeljko Mitrović zatraživši od srpskog naroda da preispita svoj nacionalni identitet.

Koalicija ludaka okupljenih pod sloganom ''Dodiče Mile, zolje su nam mile'' čeka sledećeg pacijenta.

- Sent using Google Toolbar"

No comments:

Post a Comment