Friday, March 4, 2011

e-novine.com - Diktatura ne može da čeka

e-novine.com - Diktatura ne može da čeka: "Četnički vojvoda, predsednik Srpske radikalne stranke u haškom odsustvu, doktor pravnih nauka, dragi prijatelj i tobožnji neprijatelj Slobodana Miloševića, ratni zločinac i ekstremni nacista – Vojislav Šešelj, iz svoje male, udobne ćelije u Ševeningenu, obratio se Svekolikom Radikalskom Srpstvu (SRS). Delove ovog pisma prenosimo u histerično-krvavo-ozabavljenom obliku

Šlem glavu čuva: Kapetan Šešelj pozira
Photo: Stock
HIRURGIJA NAD SRBIJOM: Braćo i sestre, građani Srbije, obraćam vas se u ovim teškim vremenima kada se naša zemlja i vi, građani, gušite pod teretom nepravde i poniženja, u trenutku kada Srbija grca prepuštena brutalnom sakaćenju i komadanju.

ĆELIJA ME INSPIRIŠE DA VAM KAŽEM ĆIRILICOM: Želim da vas upozorim da se Srbija bliži prekretnici kada će morati da odluči da li će nastaviti ovim putem koji vodi ka uništenju naše države i naroda ili će se okrenuti sebi, svojim državnim i nacionalnim interesima i svojim tradiocionalnim prijateljima.

ODE MAST U PROPAST: Prozapadna politika režima Borisa Tadića potpuno je urušila zemlju teritorijalno i dovela je do ekonomskog i socijalnog kraha. Zbog sramne i kapitulantske politike, Srbija je bačena na kolena. Tadić je upravljanje srpskom državom predao u ruke Briselu i Vašingtonu i gurnuo zemlju pod svojevrsnu okupaciju. Državni i nacionalni interesi Srbije ugroženi su u samom temelju.

BOLJE RAT, NEGO PAKT: Ako Srbija ne napusti prozapadnu politiku i ne odupre se Vašingtonu i Briselu koji nam zemlju komadaju i u teritorijalnom i u ekonomskom smislu, pitanje je šta će od naše države uopšte ostati. Srpska radikalna stranka je izričito protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju i protiv NATO-a, koji vode otvorenu neprijateljsku politiku prema našoj zemlji. Srbiji je dosta ponižavanja!

VADIKALSKA SNAGA KLADE POREMEĆENOSTI VALJA: Jedina snaga na srpskoj političkoj sceni koja je spremna da državotvornom politikom uspravi Srbiju je Srpska radikalna stranka. Zato je Srpska radikalna stranka i dalje trn u oku i Vašingtonu, i Briselu, i Borisu Tadiću, i Tomislavu Nikoliću. Zato su Amerikanci i zapadne sile dali nalog Haškom tribunalu da ne mogu da se vratim u Srbiju dok se ne završe bar još jedni parlamentarni izbori.

CANE I MILO, U SNU IM SE SNILO: Ali narod uvek prepozna one koji brinu o njihovim i državnim interesima, prepoznaje one koji su spremni da se žrtvuju za ponosnu i uspravnu Srbiju. To su prepoznali i naši bivši radikali koji su bili obmanuti. A bili su obmanuti jer su poverovali da će se stranka koju su stvorili Stanko Subotić Cane i Milo Đukanović uz pomoć britanskog i američkog ambasadora – Vučićeva i Nikolićeva stranka, boriti za nacionalne interese i interese građana, a ne za svoje lične. Kada je nastupilo otrežnjenje, oni su počeli da se vraćaju tamo gde pripadaju – Srpskoj radikalnoj stranci.

DAN OTVORENIH VRATA ZA ČETNIČKE RODITELJE: Ja mogu da kažem da su vrata Srpske radikalne stranke uvek otvorena za sve obmanute i prevarene, za sve koji su shvatili da su krenuli pogrešnim putem tajkunske Nikolićeve i Vučićeve stranke.

HOĆE DA NAS UNIŠTE SVI TI LJUDI ZLI: Braćo i sestre, ne verujte onima koji vas obmanjuju da ćete živeti bolje ako se opredelite za briselsku utopiju. Odricanje od Kosova i Metohije, Vojvodine, Raške oblasti, odricanje od legitimnih nacionalnih interesa, odricanje od svoje istorije, korena i identiteta i brisanje srpskog pamćenja sigurno nije put koji vodi ka boljem životu, to je put ka uništenju. Aktuelni režim je do sada ispunio sve zahteve koji su stigli iz Brisela i Vašingtona, a nema ni pomaka kada je u pitanju poboljšanje standarda građana. Naprotiv, samo sunovrat!

Brača po uniformi i rešetkama: Voja i Dragan, kapetani
Photo: Stock
SMRT KAPITALIZMU, SLOBODA ROBOVLASNIŠTVU: Očajna ekonomska situacija u kojoj se danas nalazi Srbija nije posledica svetske ekonomske krize, već upravo te pogrešne politike koja se vodi od 2000. godine po nalozima Međunarodnog monetarnog fonda, Brisela i Vašingtona, kao i pogrešne opredeljenosti za najsuroviji model kapitalizma – neoliberalni kapitalizam.

KAO ČETNIČKI VOJVODA, DELIM VAŠU EKONOMSKU BOL: Od građana Srbije su stvorili armiju nezaposlenih, siromašnih, ojađenih i poniženih, kojima su na tu muku nametnuli i osećaj krivice – da su sami krivi za to što ih je snašlo. Nazivaju ih „gubitnicima tranzicije“. Kao da je to nešto što je bilo neizbežno i nešto što je moralo da ih zadesi. I opet nigde ničije odgovornosti. Verujem da znam kako je većini građana zbog toga, znam da istovremeno osećate i bes i nemoć i očaj.

ČITAO SAM MARKSA I SHVATIO: Veliki problem, kada je u pitanju ulazak u Evropsku uniju, jeste činjenica da je medijski blokirana bilo kakva javna rasprava i sučeljavanje argumenata o ovom pitanju. Građani nemaju pravu sliku šta znači ulazak u Evropsku uniju. Otvoreno se zahteva rasparčavanje Srbije i to sve manje kriju i zapadne diplomate. Narod se posebno obmanjuju kada je u pitanju ekonomski aspekt ulaska u Evropsku uniju – onaj aspekt koji direktno utiče na građane i njihov džep. Za običnog čoveka, povećanje jedinstvenog tržišta znači porast radne snage, a to dalje vodi ka padu zarada. Jedinstveno tržište pogoduje krupnom kapitalu i multinacionalnim korporacijama.

RADIKALI, ČUVARI CIVILIZACIJE: Vi dobro znate da Srpska radikalna stranka neprestano alarmira javnost da se proces razbijanja Srbije koji sprovodi Zapad ne zaustavlja sa Kosovom i Metohijom. Zapad neće odustati ni od Vojvodine niti od Raške oblasti. To je još 2007. godine najavio tadašnji ambasador Nemačke u Srbiji, Andreas Cobel, kao što je tada najavio i mogućnost da Srbija uđe u Evropsku uniju za 20 do 25 godina, što znači negde između 2027. i 2032. godine.

MENI SE IZMEĐU REŠETAKA NEŠTO JAVILO U GLAVI: Evropska unija, koja je već u krizi, do tada verovatno neće više ni postojati. I uprkos svemu, Tadićev režim nastavlja da ide ovim samoubilačkim putem žrtvovanja teritorijalnog, političkog i ekonomskog integriteta i žrtvovanja građana u ime praznih obećanja Evropske unije, kojoj smo potrebni jedino zarad izrabljivanja, kao izvor jeftine radne snage.

Tomo, ne daj me: Šešelj u skupštinskoj horizontali
Photo: Stock
MNOGO SMO JAKI, ZATO NAS SVI MRZE: Upravo zbog izrazito patriotske i nacionalističke politike i ideologije Srpske radikalne stranke i njene tadašnje snage kao najveće opozicione stranke, 2008. godine je izveden puč u našoj stranci, jer je Srpska radikalna stranka predstavljala nepremostivu smetnju za sprovođenje prozapadne politike u Srbiji. Zapravo, prvobitni cilj je bio da Srpska radikalna stranka nestane sa političke scene tako što bi deo tadašnjeg rukovodstva u potpunosti preuzeo stranku i sproveo tzv. reformu politike i stranke, odnosno pretvorio bi je u stranku prozapadne orijentacije.

SUZAMA SAM LEPIO HAŠKE TAPETE: Srpska radikalna stranka je doživela snažan udarac. Uz kršenje Ustava Republike Srbije, zakona i Poslovnika Narodne skupštine, režim Borisa Tadića je omogućio da se od 21 otetog mandata Srpske radikalne stranke formira poslanička grupa Tomislava Nikolića. Sada je politika Nikolićeve i Vučićeve Napredne stranke ista kao politika Demokratske stranke. Preciznije – danas su Vučić i Nikolić spremniji od Tadića da se odreknu svih nacionalnih i državnih interesa. Obijaju pragove zapadnih diplomata u Briselu i Vašingtonu ubeđujući ih da mogu da budu poslušniji od Tadića.

Irak, Iran, Egipat, Libija: Tamo gde je Šešelj, tamo je sloboda
Photo: Stock
STATISTIKA MI JE UVEK BILA JAČA STRANA: Tadićev režim ubeđuje građane da je Srbija izašla iz krize. Valjda očekuju da narod veruje njima, a ne sebi i svojoj svakodnevnoj borbi za goli opstanak. Međutim, čak i njihovi frizirani ekonomski parametri pokazuju da je Srbija daleko od izlaska iz krize. Nezaposlenost je povećana, preko 70.000 preduzeća je u konstantnoj blokadi, spoljnotrgovinski deficit od januara do oktobra 2010. godine iznosio je 4,2 milijarde evra, a u 2011. godini se očekuje još veći deficit, od osam milijardi evra.

RUSIJA I KINA, DVA VELIKA ŠEŠELJEVA SINA: Srpska radikalna stranka smatra da je jedini put koji omogućava Srbiji da opstane teritorijalno, politički i ekonomski, saradnja sa Rusijom, Kinom i državama koje neće vršiti nikakav politički pritisak na Srbiju, ili zahtevati bilo šta što je protivno interesima naše države i, što je posebno važno, neće se mešati u unutrašnje stvari Srbije.

PUTINOVA KREDITNA LINIJA PRAVOSLAVNO JE FINIJA: Srpska radikalna stranka ima jasan ekonomski program koji štiti domaću privredu, i zna koja su najbolja rešenja za prevazilaženje socijalne i ekonomske krize, a na mnoga od tih rešenja ukazivali su naši poslanici u Narodnoj skupštini. Srpska radikalna stranka se zalaže za uzimanje povoljnih kredita od Ruske Federacije koji neće biti ekonomski i politički štetno uslovljeni, kao što su krediti koje Vlada uzima od Međunarodnog monetarnog fonda.

RUSKA POTROŠAČKA DUŠA VAPI: Po nalogu Brisela i Vašingtona, ova vlada ne omogućava da se koristi Ugovor o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom, a to je jedina izvozna šansa za Srbiju. Ovaj ugovor omogućava da se izvozi preko 95% naših proizvoda na ogromno rusko tržište. Mogućnosti koje on pruža koriste uglavnom strane firme u Srbiji.

DIKTATURA NE MOŽE DA ČEKA: Srpska radikalna stranka se zalaže za ukidanje trgovinskih monopola, za ekstraoporezivanje zapadnih banaka koje su monopolisti na našem tržištu i koje su uvele u Srbiju najveće kamate u Evropi, za smanjivanje poreza i doprinosa na zarade, za smanjenje PDV-a, a kada su u pitanju određeni proizvodi, i za njegovo potpuno ukidanje.

Photo: Stock
UVEK ŠANGAJ, NIKAD BRISEL: Srpska radikalna stranka se najoštrije protivi ulasku u NATO. Tadićev režim obmanjuje građane da Srbija svoju punu bezbednost može da ostvari jedino kao članica NATO-a, i to u situaciji kada nam Alijansa otima Kosovo i Metohiju. Danas sve više dobijaju na značaju institucionalizovani regionalni sistemi evroazijske kolektivne bezbednosti, poput Šangajske organizacije za saradnju koju predvode Kina i Rusija, a koja ima i svoje vojno krilo, i Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

POJEBITE PUTINA, VOJVODA VAS MOLI: Mi, srpski radikali, smatramo da Srbija mora da se okrene svojim tradicionalnim prijateljima i integrativnim procesima na istoku koje predvodi Ruska Federacija, a to je i jedini način da opstane. Zato pozivam srpski narod i sve građane da sa iskrenim prijateljstvom i oduševljenjem prime predsednika Vlade Ruske Federacije, Vladimira Vladimiroviča Putina, koji uskoro dolazi u Srbiju.

OVO NAM JE NAŠA BORBA DALA, DA IMAMO VOJU ZA MARŠALA: Samo je Srpska radikalna stranka sposobna da državotvornom politikom, uz podršku Rusije i Kine, odbrani legitimne državne i nacionalne interese i Srbiju postavi u poziciju ozbiljnog i značajnog faktora na Balkanu. Ako delite naše ideje, ako želite da Srbija opstane i ima budućnost, pridružite nam se. Nama je interes građana i interes naše države uvek na prvom mestu. (Hag, 3. mart 2011)

- Sent using Google Toolbar"

No comments:

Post a Comment