Monday, May 14, 2012

Patološka veza mučitelja i žrtve

Logično je da bivši socijalista izbije u prvi plan bar iz dva razloga. Nikada nije bio proglašen krivim za bilo šta što se dogodilo na nivou katastrofe u vreme raspada Jugoslavije, a šefa su mu nevinog ubili u zatvoru neki svetski hohštapleri koji su oduvek hteli da naškode Srbiji. Sa tim se indirektno složio i predsednik Srbije Boris Tadić, odobrivši svim Dačićevim obožavaocima pravo na bol za preminulim partijskim vođom SPS-a i voždom Slobodanom koji je bio više nego voljen u srpskom narodu. Od kada su se pre četiri godine Ivica i Boris izljubili i udružili, ne bi li nam doneli prosperitet i bolji život, pala je magla i zaborav na sve strahote koje je proizvela politika Slobodana Miloševića, a njen portparol Ivica Dačić postao je ugledniji nego u vremenu svog partijskog glasnogovorništva.
Sa druge strane, glasači SPS nisu nikada zaboravili (a slabo je ko i demantovao) da je vođen pravedni i odbrambeni rat JNA pod komandom SPS protiv ustaša i ostalog ološa koji je napadao nevin srpski narod i proterivao ga sa vekovnih ognjišta. Nekadašnji vođa SPS je bio faktor mira i stabilnosti u regionu, pa ne može ništa manji biti ni njegov naslednik. U proteklom ratu su pale silne srpske žrtve, a naši neprijatelji i danas trabunjaju o srpskoj agresiji, što itekako nervira i zvaničnu, demokratsku vlast danas. Doduše, ostali smo kratkih rukava za Slavoniju i Baranju, plus neke „srpske teritorije“, ali tu je zato RS i Milorad Dodik. Pa onda NATO bombardovanje od strane neprijatelja Srbije, dok je SPS vodila politiku mira u regionu i kao mirotvorna nepravedno optuživana da je hegemonistička. Bombardovanje Srbije demokratskoj vlasti danas služi isključivo za pokretanje ogromne mržnje građana prema čitavom svetu i svakom pojedincu koji se usudi da kaže da je ratna politika SPS kriva za NATO agresiju prema Srbiji.
Photo: Čitateljka sa Zvezdare
Pa borba za Kosovo! U srcu svakog, pravog Srbina zapisana je bajka o kosovskoj bici i nema mu života bez Kosova. To što tamo neki svet brlja i pokušava da ga otme, samo gubi vreme, stav je i ministra spoljih poslova koji je iz redova DS. Kosovo je naše i tako će biti za vjeki vjekova! Ko misli i kaže drugačije, proglašava se neprijateljem. Usput se svaki osvešćen Srbin i današnji glasač SPS seća života iz vremena inflacije kada je sindikat delio pakete hrane i zimnicu, lečenje i školovanje bilo besplatno, porezi bili sitnica i nisu se morali plaćati. Kućni računi još manje. Nema veze što nije bilo lekova, bilo je doktora i profesora koji su uzimali mnogo manji mito nego ovi danas. Tajkuni i lopovi su bili nevidljivi, pare i droga u sefovima banaka. O piramidalne banke su se mnogi okoristili, a sadašnja vlast je pohlepnim budalama vratila i vraća zarobljene novce. Šta ćeš lepše kad vidiš da i svetska politika uvažava druga Dačića, a malo-malo pa ga pozivaju u goste preko okeana. Čestitaju mu na obračunu sa kriminalcima i narko bosovima, a on se smeška i uživa. Povremeno hapsi i neprijatelje, opominje i smenjuje pisce, trenira strogoću. Milina jedna. Pa ko onda ne bi glasao za njega i njegovu partiju? Za neku godinu Ivica Dačić bi mogao da zameni sadašnjeg predsednika Tadića, jer Srbija je čudo gde ne postoji ni račun, a kamoli matematika. Zato niko ne može predvideti za koliko će se stanovnika uvećati država i kojom brzinom stasavati nove generacije glasača. Mrtvi odavno oživljavaju pred svake izbore. O mnogim dokazima krađe glasova koji ovih dana izbijaju na videlo, neću ni reč. Ogavno, banalno, apsurdno, ali koga je briga!?

e-novine.com - Patološka veza mučitelja i žrtve

No comments:

Post a Comment