Wednesday, June 23, 2010

pitanje za narode i narodnosti

pitanje za narode i narodnosti

Titovi preživeli saborci ne mogu da se sastanu čak ni na Sutjesci. Revizija istorije moguća je samo na činjenicama. Kosmopolita i antifašista kakav je on bio, teško može da bude ljakse.

@oki,
diktator ne moze biti kosmopolita i antifashista. pristati da budesh imenovan (da se imenujesh) za dozivotnog (bilo shta) predsednika, odlika je jedne seljachine...
"A Tadić je krenuo tim putem"

Njega, kao šnenoklu, su KRENULI nekim putem. Aljoša ga je x puta u intervjuima u posednje vreme javno optužio da je od rane mladosti saradnik Udbe i ja nemam nikakvog razloga u to da sumnjam.

Pitam se da li će on, kao šta god, reći nešto glede afere WAZ? Možda nešto u stilu: "Ja kao predsednik zalažem se za jednakopravnost u punoj strogosti, i strogost u punoj pravedoljubivosti"?... See more

On, kao i svi polupismeni ljudi, deluje sam sebi kao veoma pametan kad izgovara logorejične besmislice sastavljene od reči i pojmova koje ne razume i značenje im ne zna. Ima u tom bleskastom tandrljaju nečega dirljivog, nečega od primitivne magije prostih ljudi. Da mi je znati koliko kila gicetine je bilo potrebno za fakultetsku diplomu nekoga ko se, sudeći po onome što govori, potpisuje palcem.

Josip Broz, BTW, deluje kao intelektualac, humanista & filozof u svakom poređenju s Borisom Tadićem. Doduše, u poređenju s njim tako deluje i Žika Obretković, tako da to i nije nužno neka pohvala za Broza.

@Snezana
Držao je 25 mil. balkanske bagre sa 300 - 500 političkih zatvorenika. Samo Srbija je svoje državljane držala u zatvoru 20.godina.
Sad su svi demokrate, mladi ste, pa uživajte.

te 1974 smo ziveli bolje od polovine Evrope, kamo srece da je bio besmrtan i dozivotno vladao, danas bi bili na vrhu po BDP-u i ekonomiji...al sto rece Oki, mladi ste, ne znate za bolje

ovo je chist ejdzizam.

mlada sam, ne znam za bolje. a, kada sam bila stara, nisam umela bolje.

nepristojno je nazivati nekoga seljačinom a ne znati ništa o njemu.


sedamdes'četvrte, te "zlatne" godine, dok smo jo... See moreš halapljivo gutali mamac doktrinarne, termički obrađene iluzije (sa sve udicom i štapom), i dok smo bezbrižno uživali u sletovima zahvalne mladosti, lumpenproleterskim proslavama Prvog maja, sindikalnom švalerisanju o državnom trošku - udareni su temelji balkanskog koljiva... prekomjerno zaduživanje kod MMF-a, a sve u svrhu održavanja privida svekolike stabilnosti i krpljenja rupa u budžetu, stvorilo je preduslove za "par-nepar" driving u osamdesetima, za "markice" za "deficitarne artikle", za hiperinflaciju, ekonomsku stabilizaciju, za "imaš kuću - vrati stan", ma, za sve one sasvim očekivane posljedice samodopadnog bahaćenja crvenoburžujske elite (na čelu sa najvećim sinom naših naroda)...
skloni smo romantizirati stvari, ali sedamdes'četvrta nije odjavna špica "pripadajuće joj" epizode serije "Grlom u jagode"

Don Letts, legendarni reggae DJ i reditelj filmova o The Clash, jednom je prilikom rekao: "Neki mlađi ljudi mi kažu da zvučim poput ljutitog starca, a ja im kažem da tako zvučim jer mladi nisu dovoljno ljuti i bijesni"

i ja se stvarno čudim
da oni uopšte imaju strpljenja
da se bakću tom žvakom
i da trpe ta "neznatevikakojebilo" preseravanja

kad pomislim na Jugoslaviju, ja se sjetim raspada Jugoslavije
da je valjala, ne bi propala
clap!

sve mimo toga tek je odbijanje da se izađe iz jedne davno prožvakane matrice po kojoj je svaka komunikacija među (gore pomenutim) narodina i narodnostima moguća jedino through bratstvofuckingjedinstvo varijantu (individualizam kao ultimativni neprijatelj, opet, i opet, i jopet), servilna politička korektnost lišena sadržaja... ma, pepeo pepelu, i pa pa

http://www.youtube.com/watch?v=T6oKhMPemjY

Kad se spomene TITO , niko ,sem najgorih nacionalista, ne pomisli na diktaturu, i dalje je za njih crvena marama.
Živojin Pavlović, režiser, jedan od "najgorih nacionalista": „Od Srbije ništa očekivati ne mogu: dok je bila u sklopu komunističke despotije, ganjali su me fanatici i čankolizi zato što nisam hteo da veličam tiraniju i što mi je individualna sloboda bila najviši cilj; sada, u haosu nacionalnog ludila, odbacuju me rodoljubi i šićardžije zato što neću da uzdižem svoj narod, jer ne mogu da blatim ostale".“

Teško je pričati o autorskoj slobodi u filmu, sem kad nije autorski , finansiran iz svog džepa. Nije snimijo , kao Lazar Stojanović, samo jedan film.


spominjati diktatora, a ne pomisliti na diktaturu - o tome vredi raspravljati.
kada se navodi da to chine samo najgori nacionalisti, namerava se poentirati u pokushaju da se takav obrazac opravda kao prihvatljiv i pozeljan.
ne moze to tako.


autorstvo i produkcija dvije su različite stvari... kuriozitet je (vjerovatno i u globalnim razmjerama) da je u to vrijeme producent (nakon privatnih projekcija-predpremijera na Dedinju) tražio povlačenje iz distribucije filma kojeg je sam producirao
http://www.youtube.com/watch?v=PPcuqBl32FI

samo onaj koji mrzi ovu drzavu, vracja joj dostojanstvo.

Kao diktator bio je u prijateljstvu sa Kim Il Sungom, i Karterom a ove demokrate su u ljubavi sa Kim Jong Ilom , Mahmoud Ahmadinejadom i Putinom , oseća se veliki napredak.

Samo onaj ko napusti ovu drzavu, vraca svoje dostojanstvo.

ali, povratak podrazumeva neko drugachije prethodno stanje, a, "nikada nam nije bilo bolje u istoriji"...
mozda je rech samo o tome da sam ja "mlada i ne znam za bolje" :)



Normalno da nema vraćanja na staro."Akvarijum razbijen, skuvana čorba, ribe pojedene, ta priča je gotova". Nije gotova dok se ne utvrdi : Ko je razbio akvarijum ? Ko je skuvao čurbu? Ko je pojeo ribice? Kako stoje stvari biće još lupanja akvarijuma.

mislila sam na vracjanje dostojanstva gradjanima.

Zar se ono ne vraća ? Dok u Holandiji seljak za kravu dobija 300 USD mesečno , kod nas se za bika dobija milion USD jednokratno, a tek za decu tamo nekih, da ne govorimo.

ako ga je bilo. u suprotnom, stiche se.

Ma jasno mi je, život je ovde zakon.

No comments:

Post a Comment