Wednesday, July 18, 2012

Ustav Srbije, konačno izdanje

Photo: Beta/ Saša Đorđević


Raskol između zvaničnih propisa, nametnutih nam uglavnom od mrske Evropske unije, i naše autohtone stvarnosti (koja je čist produkt domaće pameti) počela je da poprima razmere provalije. Zjapeća raselina teorije i prakse najteže je pogodila najviši pravni akt, Ustav je postao gola fikcija koja nema nikakvih dodirnih tačaka sa realnošću, što nikako ne priliči jednom ustavotvornom narodu. Zato je politička kasta (što na vlasti, što u opoziciji) upregnula tim vodećih stručnjaka za paragrafologiju koji je preko noći na svetlo dana doneo predlog za novi Ustav Srbije, sa ciljem da se jednom za svagda uskladi pravno i faktičko stanje i zbivanje



Photo: Milica Jovanović

Polazeći od zločinačke tradicije srpskog naroda, pogotovo od nasleđa zlatnog Miloševićevog doba, i neravnopravnosti žitelja Srbije,

polazeći i od toga da je Pokrajina Kosovo i Kleptohija neotuđivi deo Srbije, idealna za manipulacije svih vrsta, kao i da je Republika Srpska neotuđivi ratni plen Srbije

vlastela Srbije donosi

USTAV REPUBLIKE SRBIJE


NAČELA USTAVA

Republika Srbija

Član 1.

Republika Srbija je država svih Srba i svih građana Srbije koji se osećaju kao Srbi, zasnovana na vladavini prava jačeg i društvenoj nepravdi, načelima partokratske demokratije, ljudskim i manjinskim neslobodama i pripadnosti palanačkim principima i hinjenim vrednostima.

Nosioci suverenosti

Član 2.

Suverenost potiče od Kartela ("vladajuće partije, 'opozicione' partije, enormno bogati 'kontroverzni biznismeni', vojska, raznovrsne policijske formacije, mafija, Crkva i dvorski intelektualci"), koji je vrši institucionalnim i vaninstitucionalnim putevima moći.

Nijedna grupa građana, makar bila sastavljena i od čitave populacije, ne može prisvojiti suverenost od Kartela, niti uspostaviti vlast slobodno izraženom voljom.

Vladavina jačeg

Član 3.

Vladavina jačeg je osnovna pretpostavka Ustava i počiva na neotuđivim pravima političkih i ekonomskih razbojnika da tlače svoje potčinjene. Uz dobrovoljni, ponizni, ropski pristanak potlačenih.

Vladavina jačeg se ostvaruje kontrolisanim izborima, koncentracijom vlasti, zavisnom sudskom vlašću, vlasništvom nad bogatstvima zemlje, monopolima, medijskom manipulacijom, zastrašivanjem, ubistvima, vojnom i policijskom silom.

Podela vlasti

Član 4.

Pravni poredak je jedinstven i nebitan. Poštuju se samo nepisani zakoni.

Uređenje vlasti počiva na podeli vlasti u okviru Kartela.

Tradicionalna podela vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku ukida se kao neprimerena našem kulturnom modelu. Sva vlast je u rukama vlastele, što i sama reč kaže.



Photo: statics.mangaka.de

Političke stranke

Član 5.

Jamči se i priznaje uloga političkih stranaka u oblikovanju političkih interesa građana – da dobiju posao u nekom upravnom odboru ili lokalnoj administraciji, da zaposle nekog iz uže ili šire familije, da se utale, da otmu deo budžeta, da budu deo čeličnog lanca sveopšte korupcije.

Osnivanje političkih stranaka je zabranjeno, postojeće su sasvim dovoljne, jer nacionalno bogatstvo ipak nije neiscrpno.

Političke stranke neposredno vrše vlast i potčinjavaju je sebi i interesima članstva i finansijera.

Sukob interesa

Član 6.

Gospodari Srbije mogu da vrše neodređeno veliki broj državnih i javnih funkcija u isti mah, jer je reč o ljudima posebnog kova koji su kadri da istovremeno zavuku ruke u hiljade džepova.

Sukob interesa je oksimoron koji je zabranjen zakonom zbog manjka inteligencije.

Grb, zastava i himna

Član 7.

Republika Srbija ima grb, zastavu i himnu koji spadaju u njena najveća prirodna bogatstva.

Grb Republike Srbije se koristi kao Veliki grb i kao Mali grb, u zavisnosti da li je dvoglavi orao-mutant već odrastao ili je tek ptiče u gnezdu.

Zastava Republike Srbije postoji i koristi se kao državnički rekvizit za brisanje nosa, glancanje cokula i otklanjanje tvrdokornih mrlja na uniformi. U slučaju ratne oskudice, zastava se mejozom transformiše u svilene gajtane.

Himna Republike Srbije je tolerantna i miroljubiva pesma "Bože pravde", koja pesnički nadahnuto čuva srpski ratni plan ("srpske zemlje"), prosvećeno traži pomoć od boga za trijumf u pokolju ("Kad nastupe borbe dani/k’ pobedi mu vodi hod"), te inovira militarističku doktrinu i inauguriše novi rod vojske – "srpski rod".



Teritorija i granica

Član 8.

Teritorija Republike Srbije je jedinstvena, neodređena i sklona proširenju na susedne države. U trenucima nacionalnog amoka, teritorija se volšebno preobražava u svetu srpsku zemlju.

Granica Republike Srbije je ekstremno ekstrovertna, okrenuta ka spolja, izrazito labilnog karaktera, vrlo pokretljiva i često voli da ode u patronažni obilazak susednih zemalja.


Glavni grad

Član 9.

Glavni grad Republike Srbije je masovna grobnica (po izboru).

Jezik i pismo

Član 10.

U Republici Srbiji u službenoj upotrebi su jezik mržnje i ćiriličko pismo zaborava.

Upotreba drugih jezika i pisama dozvoljena je između četiri zida.

Svetost države

Član 11.

Republika Srbija je sveta zemlja.

Crkve i verske zajednice su odvojene od države, sa izuzetkom Srpske pravoslavne crkve koja ispunjava svaku poru nacionalnog i državnog bića. SPC je duša državnog aparata, koja posvećuje večni poredak eksploatacije i daje mu božanske prerogative.

Pokrajinska autonomija i lokalna samouprava

Član 12.

Pokrajinska autonomija i lokalna samouprava postoje samo ukoliko je lokalni feudalac član Kartela, što znači da se o životu i smrti lokalnog življa ne odlučuje u dalekoj prestonici, već na licu mesta.

Zaštita Srba u inostranstvu

Član 13.

Republika Srbija štiti prava Srba u inostranstvu, pogotovo pravo na balvan-revoluciju, otvaranje koncentracionih logora, etničko čišćenje nesrpskog stanovništva, genocidčiće (u granicama skromnih mogućnosti) i stvaranje genocidnih tvorevina.

Republika Srbija razvija i unapređuje odnose Srba koji žive u inostranstvu sa matičnom državom, najčešće u obliku deviznog priliva.



Photo: trstenik.net

Zaštita nacionalnih manjina

Član 14.

Republika Srbija štiti prava manjina na specijalnim lokacijama (favela, logor, geto).

Država jemči posebnu zaštitu nacionalnim manjinama radi očuvanja njihovog identiteta (da bismo ih, kada se steknu uslovi za narodni odisaj, lakše locirali).

Ravnopravnost polova

Član 15.

Država jemči ravnopravnost polova, pred domaćom vlastelom su svi jednaki – i Severni i Južni pol.

Međunarodni odnosi

Član 16.

Spoljna politika Republike Srbije počiva na teoriji preklapanja srpskog duhovnog i fizičkog prostora oličenoj u filozofskoj maksimi "Gde su srpski grobovi, tu su srpske zemlje".

Opšteprihvaćena pravila međunarodnog prava i potvrđeni međunarodni ugovori sastavni su deo pravnog poretka Republike Srbije sve dok nas ne izda strpljenje, a onda počinje opštenarodno veselje sa pevanjem ratničkih popevki i pucanjem u pripadnike inovernih plemena.

Položaj stranaca

Član 17.

Stranci imaju sva prava zajamčena Ustavom i zakonom: da plate i na mostu i na ćupriji; da popiju batine s nogu; da budu proglašeni špijunima i bačeni u kazamat; da budu pokršteni; a ukoliko je stranac navijač, stiče i posebno pravo da bude ubijen.

(nastaviće se)

e-novine.com - Ustav Srbije, konačno izdanje

No comments:

Post a Comment